تفاوت چسب سیلیکون و چسب آکواریوم

تفاوت چسب سیلیکونی

در همه خانه ها برای ترمیم وسایل شکسته یا آسیب دیده چسب وجود دارد. شاید برای شما هم جالب باشد که بدانید جنس چسب از چه چیزی است یا تفاوت چسب سیلیکون با چسب آکواریوم چیست، یا برای خرید چسب 123 فاینال به چه نکاتی باید توجه داشته باشید. برای دانستن این مطلب به شما توصیه می کنیم این مقاله را تا آخر بخوانید. این نکته را در نظر داشته باشید برای مطمئن بودن از اصلی بودن محصول حتما چسب را از فروشگاه های معتبر و تخصصی خریداری کنید. ما سایت چسب فینال را به شما معرفی می کنیم.

چسب سیلیکون

چسب سیلیکون

سیلیکون نام دیگرش پلیمر مصنوعی است که از خانواده شبه فلزات است. پلیمرها بعد از ترکیب اتم سیلیکون با اکسیژن و عناصر دیگری مثل کربن و هیدروژن ساخته می شوند و به صورت مایع یا لاستیکی موجود می‌باشند. در اکثر مواقع در برابر گرما مقاومت بالایی دارند. برای کاربردهایی از قبیل درزگیر و آب بند و…استفاده می‌شوند. دارای خاصیت ارتجاعی هستند که باعث می شد؛ در برابر هر دمایی بدون تغییر باقی بمانند و یکی از چسب های پر کاربرد در صنعت شوند.

چسب آکواریوم

چسب آکواریوم یکی از نمونه های چسب سیلیکون است که تک جزئی است و به شکل اسیدی تولید می شود. این چسب ها اغلب برای درزگیری فضاهای مرطوب استفاده می شوند. نام دیگر چسب سیلیکون حرارتی، چسب آکواریوم است. برای پوشاندن درزهایی مثل درزهای شیشه ،شکاف های موجود در سرویس های بهداشتی و… استفاده می شود. این چسب در برابر گرما  و حرارت مقاوم است. همچنین این چسب برای چسبندگی به مدت زمان بیشتری نیاز دارد.

بیشترین کارایی را در درزگیری قطعات اتومبیل، فلزات، کاشی و سرامیک و …دارد. از ویژگی های چسب این است که نمی توان آن را رنگ کرد و دارای رنگ های متفاوتی است. هر رنگ آن برای مکان خاصی کارایی دارد. چسب سیلیکون حرارتی در دو نمونه تک و دو جزئی موجود می باشد و در آکواریوم، استخر و حمام کارایی دارد.

تفاوت چسب سیلیکون و چسب آکواریوم

از مهم ترین تفاوت چسب سیلیکون و چسب آکواریوم مدت زمان خشک شدن است. چسب آکواریوم در مقایسه با چسب سیلیکونی خنثی در مدت زمان کمتری خشک می‌شود. چسب آکواریوم برای جذب شدن بر روی سطح به حداکثر ۲۴ ساعت زمان نیاز دارد. اما مدت زمان خشک شدن چسب سیلیکون خنثی بیش از یک شبانه روز است.

انواع چسب سیلیکونی عبارتند از چسب سیلیکونی خنثی، اسیدی، تک جزئی، دو جزئی ، آب‌بندی،حرارتی، واشرساز، بهداشتی، چسب آینه اشاره کرد. همچنین چسب سیلیکونی دارای رنگ بندی های متنوع است. مانند چسب سیلیکون قرمز، سفید، شفاف رنگی، مشکی، قهوه‌ای، نقره‌ای و…

تفاوت چسب سیلیکون و خمیر سیلیکون

چسب سیلیکون برای بسیاری از کاربردها مناسب و مورد استفاده قرار می گیرد. این چسب جزء مواد پلیمری است که خواص ضد آب هم دارد و بر اساس سیلیکونی متیل یا فنیل ساخته می‌شود.

این چسب ها در صنایع مختلفی از جمله صنعت و خانه کاربرد دارند. ویژگی‌های سیلیکون باعث شده چسب‌ هایی که بر اساس این ماده درست می‌شوند؛ برای کاربردهای مختلف مناسب باشند.

از ویژگی های چسب سیلیکون می توان به انعطاف پذیری، ضد آب بودن، دوام زیاد داشتن و ..‌. اشاره کرد. اما خمیر سیلیکون بیشتر در صنعت به کار می‌رود و انتقال دهنده حرارت است.

از تفاوت‌های چسب سیلیکون و خمیر سیلیکون این است که خمیر سیلیکون بیشتر در صنعت الکترونیک برای چسباندن قطعات ظریف مورد استفاده قرار می‌گیرد.

قطعات الکترونیکی به واسطه خمیر سیلیکونی به هم متصل هستند و گرمای خود را به خمیر انتقال می دهند و خودشان خیلی گرم نمی‌شوند، پس در نتیجه به دلیل گرمای ایجاد شده آسیب نمی‌بینند. کارایی خمیر سیلیکون نسبت به چسب سیلیکون کمتر و محدودتر است. تنها در بعضی از صنایع خاص استفاده می شود.

چسب سیلیکونی مانند خمیر سیلیکون برای جابجایی حرارت قطعات الکترونیکی به هیت سینک آلومینیومی، مورد استفاده قرار می‌گیرد با این تفاوت که خود دارای خواص چسبندگی است پس در نتیجه برای مواردی که قطعه مورد نظر قابلیت پیچ و مهره شدن و یا اتصال محکم به هیت سینک را نداشته باشد می‌توان از چسب سیلیکون به جای خمیر سیلیکون استفاده کرد.

چسب آکواریوم

چسب آکواریوم بعد از چند دقیقه خشک می‌شود‌؟

برای خشک شدن چسب آکواریوم باید به دمای محیط توجه کرد. بهترین دما ۵ تا ۳۸ درجه سانتیگراد است. در دماهای کمتر یا بیشتر هم خشک می‌شود. اما برای این که بازدهی خوبی داشته باشد باید به دمای مناسب محیط توجه کنیم.

برای چسبندگی بهتر باید قبل از استفاده از چسب، محل تعیین شده را کاملا خشک کنیم. زیرا در صورت خشک نبودن احتمال اینکه درزگیر سیلیکونی به خوبی عمل نکند و رطوبت نفوذ کند وجود دارد. همچنین از موارد اثرگذار بر خشک شدن چسب آکواریوم می‌توان به میزان و حجم استفاده از چسب اشاره کرد. هرچه لایه ضخامت بیشتری داشته باشد مدت زمان بیشتری برای خشک شدن نیاز دارد. برعکس هرچه لایه نازک تر باشد؛ به دلیل اینکه با هوا تماس بیشتری دارد چسب در مدت زمان کمتری خشک می شود.

رطوبت هوا هم در خشک شدن چسب تاثیر دارد. بهترین رطوبت هوا رطوبتی است که زیر ۵۰ درصد باشد. زیرا در محیط های سرد و مرطوب مدت زمان زیادی طول می‌کشد تا کاملاً خشک شود. پس نتیجه می‌گیریم دمای بالا و رطوبت کم در خشک شدن سریع‌تر چسب تاثیر زیادی دارد. انواع چسب آکواریوم برای لایه بستن به مدت زمانی بین 3 تا 5 دقیقه و 24 ساعت زمان نیاز دارد تا به طور کامل خشک شود.

چسب سیلیکون آکواریوم

چسب سیلیکون آکواریوم ساختاری سیلیکونی دارد. می‌تواند فضاهای خالی شیشه، آلومینیوم، پنجره ،آینه، سرویس‌های بهداشتی، ساخت پانل‌های فشرده، سرویس‌های آشپزخانه، نمای خارج ساختمان و… را چسبانده و درزگیری بکند. چسب آکواریوم در کارهای نصب و تعمیر نیز کارایی دارد. چسب سیلیکون آکواریوم به دلیل داشتن خاصیت ضد آب بالا برای چسباندن و درز‌گیری قطعه‌های آکواریوم و وسایل زیردریایی استفاده می‌شود.

این چسب دارای ویژگی‌هایی مانند مقاومت بالا، چسبندگی و دوام ،ضد قارچ بودن و …است. همچنین در برابر دما و نور، مقاومت خوبی دارد و ضد آب است.

امواج قدرتمند و تغییرات دمایی، بر روی کیفیت چسب تاثیری نمی‌گذارد.

کاربرد چسب آکواریوم

برای پوشاندن درزها و ترک ها از چسب آکواریوم استفاده می شود. این چسب از جنس سیلیکون و اکسیژن است. عایق رطوبتی به شمار می رود. در برابر تغییرات جوی، مواد شیمیایی و همچنین در برابر آب مقاومت بالایی دارد. این چسب می‌تواند روی سطوح مختلف اجرا شود و دوام زیادی هم داشته باشد. چسب آکواریوم به شکل ژل یا مایع است. از چسب های  آکواریومی برای آب بندی های سرویس بهداشتی و درزگیری، سینک ظرفشویی و وان حمام استفاده می شود.

همچنین این چسب ها به دلیل مقاومت بالایی که در برابر نور، آب و صدا دارند. برای ساخت آکواریوم مناسب هستند. چسب آکواریوم از نظر شیمیایی به دو دسته چسب استوکسی و چسب خنثی یا طبیعی تقسیم می‌شود. چسب استوکسی از بادوام‌ترین چسب‌های سیلیکونی است. برای کاشی کاری، آب‌بندی شیشه و کاربردهای صنعتی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

چسب طبیعی بیشتر برای مواردی مثل پشت آیینه‌های جیوه‌ای به کار می‌رود. چون این نوع چسب با جیوه واکنش نشان نمی دهد.

از کاربرد دیگر چسب آکواریوم می توان به نصب پنجره و شیشه، ساخت محیط‌های بهداشتی یا آکواریوم اشاره کرد. حتی در کارهایی که به عایق رطوبتی نیاز دارند. مثل ساخت لوازم خانگی یا سینک از این چسب استفاده می شود.

چسب آکواریوم با توجه به رنگ‌های متفاوتی که دارد؛ کاربردهای مختلفی هم دارد. مانند:

  • چسب آکواریوم بی رنگ: برای مواردی که ارتباط مستقیم با آب دارند مثل شیشه آکواریوم
  • چسب آکواریوم سفید: برای درزگیری وان حمام و…
  • چسب آکواریوم مشکی: برای چسباندن شیشه ماشین و…
  • چسب آکواریوم قرمز: به عنوان چسب واشر استفاده می شود.

کاربرد های دیگر چسب آکواریوم عبارتند از استفاده در ساخت و ساز، تعمیرات منزل، ساخت آکواریوم شیشه‌ای، استفاده صنعتی، چسباندن شیشه و استفاده در زیردریایی‌ها اشاره کرد.

رنگ بندی چسب آکواریوم/ تفاوت چسب سیلیکون

با توجه به کاربرد متفاوتی که دارد به چهار دسته تقسیم می‌شود: چسب آکواریوم بی‌رنگ ،سیاه، سفید و قرمز

  • چسب آکواریوم قرمز: این چسب از مقاوم‌ترین و قوی‌ترین چسب‌های آکواریوم به شمار می‌رود. به خاطر داشتن خاصیت‌هایی مثل عایق حرارتی و عایق الکتریکی بودن در صنایعی مثل زمینه صنعت که واکنش‌های شیمیایی در آن سریع و قابل توجه رخ می‌دهد؛ بیشتر استفاده می‌شود.
  • چسب آکواریوم بی رنگ: ظاهری شفاف و بدون رنگ دارد. برای سطح‌هایی مثل شیشه و آینه، کارایی دارد و مورد استفاده قرار می گیرد. همچنین در مکان هایی که می خواهند چسب مشخص نباشد؛ از چسب آکواریوم بی رنگ استفاده می کنند .
  • چسب آکواریوم سفید: ظاهری سفید رنگ دارد. بیشتر در کارهای ساختمانی مثل چسباندن وان، کاشی، سرامیک و وسایل چینی کاربرد دارد.
  • چسب آکواریوم سیاه: ظاهری سیاه رنگ دارد. اغلب در صنعت خودروسازی و برای اتصال شیشه‌های اتومبیل مورد استفاده قرار می‌گیرد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سوالی دارید؟از ما بپرسید